Κωνσταντίνος Δημητρίου - Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Δημητρίου αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή της L’ Aquila της Ιταλίας το 2001. Ειδικεύτηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στην Ωτορινολαρυγγολογία, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στην ΩΡΛ Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας το 2010. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του είχε την ευκαιρία να θητεύσει δίπλα σε εξαιρετικούς γιατρούς ασχολούμενος με ωτολογία, ακοολογία, νευροωτολογία, ρινολογία, φαρυγγο λαρυγγολογία, παιδοωτορινολαρυγγολογία, ενώ συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων. Παράλληλα, έλαβε ειδική εκπαίδευση στην ενδοσκοπική χειρουργική ρινός-παραρρινίων.

Το 2010 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ιασώ General Αθηνών ως επιμελητής όπου ασχολήθηκε εκτενώς με τη μελέτη του ιλίγγου, των εμβοών, της βαρηκοΐας και των διαταραχών της ισορροπίας, τη μελέτη της εξωοισοφαγικής παλινδρόμησης, των διαταραχών της φώνησης, τη διερεύνηση της αλλεργικής ρινίτιδας, του ροχαλητού, της άπνοιας, τις ωτοακουστικές εκπομπές και συμμετείχε σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων σε μικρούς και μεγάλους ασθενείς.

Το 2011 κατέλαβε θέση επιμελητού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού της Κύπρου, μια πόλη στο μέγεθος του Ηρακλείου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2015.

Κατά την παραμονή του απέκτησε πλούσια εμπειρία, αναλαμβάνοντας επιπλοκές ωτορινο- λαρυγγολογικών περιστατικών σε ενήλικες και παιδιά, χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιατρικούς ασθενείς, καθώς και σε ενήλικες με προβλήματα αναπνοής (πολύποδες ρινός, σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία κογχών), με προβλήματα φώνησης (πολύποδες λάρυγγα, φωνητικά κομβία, λευκοπλακία), ακοής καθώς και σε ογκολογικούς ασθενείς.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σχετικές πρωτότυπες εργασίες.

Είναι μέλος διεθνών ωτορινολαρυγγολογικών εταιριών.

Επιπλέον ανέλαβε το κομμάτι της λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης και της νευροωτολογίας (ίλιγγος, βαρηκοΐα, εμβοές, διαταραχές της ισορροπίας) φέρνοντας στην Κύπρο και την τεχνική των ενδοτυμπανικών εγχύσεων για την θεραπεία της αιφνίδιας βαρηκοΐας και της νόσου Ménière.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 έως και το 2014-15 ήταν Καθηγητής Ανατομίας σε ιδιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου.

Από το 2015 διατηρεί ιατρείο στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Διατηρεί εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διενεργεί έλεγχο για οποιαδήποτε ΩΡΛ παθολογία. Επίσης πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις τόσο στο ιατρείο, όσο και στις συνεργαζόμενες κλινικές στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο